En aquesta pàgina pots trobar enllaços de webs
i d'organitzacions amb recursos TIC per a l'aprenentatge amb interessant
informació sobre experiències i molt més. A més, una sèrie de recursos TIC
relacionats amb la música on els xiquets podran continuar treballant tant
continguts de la unitat didàctica com de l'assignatura de música en general.
Tots els
recursos TIC els separarem en tres apartats. Per una banda, trobareu 11 enllaços de recursos TIC específics de la nostra àrea de música; altra banda,
12 enllaços de webs de referència de recursos generals; i per últim, 11
enllaços de llocs web amb recursos TIC.
Recursos relacionats amb la unitat didàctica:
1. Notes musicals. És un joc per poder practicar el nom de les notes.
2. Los pequeños músicos. És un joc
interactiu on podeu repassar les notes i els ritmes,
també trobaràs cançons per practicar la lectura musical.
3. Dictados
musicales. Per poder aprendre a música a través dictats musicals melòdics,
rítmics, a dues veus, jocs auditius i molts més recursos.
4. La veu. Podreu
per mitjà de diferents activitats conèixer i escoltar les diferents
veus, les tessitures, un glossari amb els diferents tipus amb
avaluació.
5. El lenguaje musical. Teoría
i activitats per aprendre les figures musicals, els silencis, el
calderó, reguladors i els signes de repetició.
6. Aprendre Música. Activitats
i jocs per aprendre i practicar el llenguatge musical.
7. Ale Hop. Per
acompanyar aquesta base
rítmica amb les indicacions
de colors i lletres i amb percussió
corporal.
8. ¡Musiqueando! Es
tracta d’un Trivial Musical on podreu aprendre amb diverses
preguntes d'audició, història de la música, instruments i lectoescriptura
musical.
9. Sidokus a l'aula. Són jocs de sudokus musicals de símbols, de mots encreuats i de cançons amb diferents graus de dificultat.
10. Creating Music. És un ambient de música en línia per a xiquets de totes les edats. És un lloc perquè els xiquets puguen compondre música i jugar amb l'execució musical. També hi ha jocs i puzles de música.
11. Pentagrom. És una eina que facilita l'aprenentatge i l'ensenyament de la música. Mostra en temps real que nota s'està cantant, tocant i com afinar.
Webs de referència de recursos generals
1. INTEF: És la pàgina web de l'Institut Nacional de Tecnologia Educativa i Formació del professorat, on podem trobar recursos TIC, formació i informació de tot el relacionat amb l'educació en nivells no universitaris.
2. Agrega2: És una plataforma tecnològica implementada en les administracions educatives espanyoles, a través de nodes autonòmics interconnectats entre si. Aquesta xarxa de servidors allotja milers de recursos educatius, adequadament etiquetats i empaquetats.
3. Procomun: És una Xarxa de Recursos Oberts Educatius del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport.
4. EducaLAB.: És un lloc web de trobada per a l'educació, on el seu objectiu és donar suport als docents i en sentit ampli a tot el sistema educatiu espanyol amb multitud de recursos, plataformes, projectes i molt més.
4. EducaLAB.: És un lloc web de trobada per a l'educació, on el seu objectiu és donar suport als docents i en sentit ampli a tot el sistema educatiu espanyol amb multitud de recursos, plataformes, projectes i molt més.
5. Cefire.: Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Espai de formació en xarxa del Servici de Formació del Professorat de la Comunitat Valenciana amb tot tipus de recursos, cursos, formació, projectes...
6. Educació 3.0.: És una Revista Digital amb tot tipus de recursos per a l'Educació en totes les àrees i nivells, especialitzats en les TICS.
8. XTEC. La Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya és un portar web on podrem trobar recursos musicals d'audició, cançó, dansa, interpretacions, creació i història de la música.
9. Clase de Música 2.0. Ací podrem trobar un mapa interactiu amb blogs i webs d'educació musical organitzats per diferents comunitats autònomes amb molts recursos educatius musicals.
10. Calaix de músic 2.0. LLoc web on podrem trobar materials i recursos de música per als mestres i els alumnes a través de diferents recursos TIC, jocs, per a crear i improvisar, per a tocar, cantar, aplicacions, etc.
11. Eines 2.0. TIC TAC Podrem trobar recursos educatius per a mestre i professors sobre TICS a l'aula d'una manera educativa, a més de recursos per a facilitar la tasca docent com "Symbaloos", apps educatives per a mòbils i tauletes i novetats.
12. EduCaixa. Portal de recursos educatius de la Caixa on podrem trobar diferents activitats per àrees, nivells i matèries.
Recursos TIC
1. Symbaloo EDU. És un Recurs TIC que t'ajuda a organitzar tots els teus continguts en línia d'una manera fàcil per navegar per internet. Visita molts llocs web diàriament? Facebook, Twitter, Educaplay, Revistes i Diaris en línia, vídeos Youtube, pàgines Wikipedia i molt més? El millor és que és gratis.
2. Piktochart. És un recurs en línia que permet crear infografies gratuïtament. Aquesta ofereix plantilles predefinides en les quals és possible afegir i donar format al text (mida, tipus, color, alineació, etc.), afegir continguts multimèdia com imatges i vídeos, entre altres possibilitats, perquè el creador de la infografia pugui ordenar la presentació del seu tema.
3. GoogleDrive. És un servei d'allotjament d'arxius. Cada usuari compta amb 15 gigabytes d'espai gratuït per emmagatzemar els seus arxius, ampliables mitjançant diferents plans de pagament. És accessible a través del lloc web des d'ordinadors i disposa d'aplicacions per Android i iOS que permeten editar documents, fulls de càlcul, presentacions i moltes opcions més.
4. RAE. Recurs en línia per consultar Diccionaris, banc de dades i altres recursos per al llenguatge espanyol, com vocabulari específic d'Educació Musical.
5. Constructor 2.0. Ferramenta d'autor per a la creació d'activitats educatives digitals. Constructor és una ferramenta d'autor que permet crear d'una manera senzilla activitats digitals.
6. eXeLearning. És una ferramenta d'autor de codi obert per ajudar els docents en la creació i publicació de continguts web.
7. Cerebriti. És una plataforma col·laborativa que permet a docents i alumnes crear els seus propis jocs educatius i compartir-los de manera fàcil i senzilla.
8. Scratch. És una aplicació informàtica en línea destinada principalment als nens i els permet explorar i experimentar amb els conceptes de programació d'ordinadors mitjançant l'ús d'una senzilla interfície gràfica.
9. Edmodo. Plataforma educativa que permet compartir documents i informació i comunicar-se en un entorn privat, a manera de xarxa social.
10. AulaPlaneta. 25 eines per aplicar el aprenentatge col·laboratiu a l'aula de primària. A més, podrem trobar continguts curriculars al servei del professor i gran varietat de recursos TICs per a preparar les seves classes, i a disposició dels alumnes tot el que necessiten per aprendre de forma motivadora i eficaç.
11. Cervantes Virtual. Lloc web on podrem triar molts recursos per a treballar a primària.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada